Βιογραφικό

viografiko

Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Χειρουργός ΩΡΛ, Φωνίατρος

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών (1978) με άριστα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978 – 1984). Μετά την εκπλήρωση της  στρατιωτικής του θητείας στην Υγειονομική Υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και της Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Αγροτικό  Ιατρείο Πλατάνου και στο Κέντρο Υγείας Γυθείου Λακωνίας ξεκίνησε για ένα χρόνο ειδικότητα στην Γενική Χειρουργική στην Β΄ Χειρουργική Κλινική του ΓΠΑΝ Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, και στην συνέχεια δύο χρόνια στην Ωτορινολαρυγγολογία στην ΩΡΛ Κλινική  του ΓΠΑΝ Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ  (Δ/ντής: καθ. Κ. Μπάνης) και δύο  χρόνια στην ΩΡΛ Κλινική του Κοργιαλένειου – Μπενάκειου Νοσοκομείου του ΕΕΣ  (Δ/ντής: καθ. Γ.Δοκιανάκης). Από το 1992 μέχρι το 1993 εκπαιδεύτηκε στην  Πλαστική Χειρουργική στο Τμήμα Π.Χ. του Γ.Κ.Ν. Αθηνών και στην  Νευροχειρουργική στην Ν.Χ. Κλινική του Γ.Κ.Ν. Αθηνών. Τον Μάιο 1993 απέκτησε τίτλο ειδικότητας στην Ωτορινολαρυγγολογία.

Συμμετείχε στην Μεταφραστική Ομάδα του «Εγχειριδίου Κλινικής Ογκολογίας» της UICC, εκδόσεις Λίτσας 1991. Από το 1989 μέχρι το 1992 εκπόνησε την  διδακτορική του διατριβή με θέμα: Ρινομανομετρία – Καταρτισμός Πινάκων Φυσιολογικών Τιμών και Κλινικές Εφαρμογές και τον Νοέμβριο 1992  απέκτησε τον τίτλο Διδάκτορος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:  Certificate of Proficiency in English, University of Michigan (1977) Certificate of Proficiency in English, University of Cambridge(1977)  Oberstufe , DAAD, Freiburg, Deutschland (1982),   Kleines Deutsches Sprachdiplom,  Ludwig – Maximillian Universitaet München, (1983).

Από το 1993 μέχρι το 1994 εξειδικεύθηκε  στην  Φωνιατρική – Φωνοχειρουργική στην Πανεπιστημιακή Φωνιατρική Κλινική του Freie Universitaet Steglitz στο Βερολίνο (Δ/ντής: Prof. M Gross).

Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα της ειδικότητάς του στο εξωτερικό (Meeting of the International Committee for the Standardization Rhinomamometry, London, England,  1990,  Training in the techniques of rhinomanometry in the ENT Dpt. of the Free University in Brussels, Belgium, 1990, 3rd Course in Endoscopic Surgery of the Paranasal  Sinuses in Brussels, Belgium , and Koeln, Deutschland , 1991, Εκπαίδευση στην τεχνική εξέτασης φωνιατρικών  ασθενών στην Πανεπιστημιακή Φωνιατρική Κλινική   του Humboldt Universitaet Berlin , 1994, και Εκπαίδευση στις θυρεοπλαστικές επεμβάσεις στο Πανεπιστήμιο του  Amsterdam, 2005 ).

Έχει περισσότερες από 100 ανακοινώσεις – δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και περιοδικά και  συμμετοχή σε περισσότερα από 80 μετεκπαιδευτικά ιατρικά σεμινάρια και συνέδρια ως εισηγητής, συντονιστής σε στρογγυλές τράπεζες και με διαλέξεις. Διοργάνωσε πολυάριθμα  σεμινάρια και έδωσε διαλέξεις για τις διαταραχές φωνής – κατάποσης σε σχολεία, δραματικές σχολές, νοσοκομειακές κλινικές και ωδεία. Διετέλεσε μέλος της  Επιστημονικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εκπαίδευσης Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, Member of the International Committee for the Standardization of Rhinomanometry, Member of the Organizing Committee of the Course on Head and neck Tumors of the European School of Oncology, υπεύθυνος Ερευνητικού Εργαστηρίου Φωνής και του Εργαστηρίου Λάρυγγα στην Πανεπιστημιακή Φωνιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Το διάστημα 1999  –  2005  ήταν Υπεύθυνος του Φωνιατρικού τμήματος Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και από 2007  –  2009  Διευθυντής Τμήματος Φωνής, Λόγου , Κατάποσης Ιατρικού Αθηνών. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Διαταραχών Κατάποσης (2007 –  2011).  Διετέλεσε μέλος Οργανωτικής Επιτροπής 1ου Παγκόσμιου Συμπόσιου Διαταραχών Φωνής Κατάποσης (4/2007), Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 2ου Παγκόσμιου Συμπόσιου Διαταραχών Φωνής Κατάποσης (3/2009). Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Κέντρου Φωνής Κατάποσης Αθηνών από το 2010 και επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Φωνιατρικής και Εφαρμοσμένης Λαρυγγολογίας από το 2013. Το 2014 εξελέγη στο ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων Ελ. Επαγγελματιών και ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου εκπαίδευσης. Από το 2014 είναι Φωνιατρικός Σύμβουλος στην Vocal Arts Management. Από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει στο μεταπτυχιακό μάθημα «Σχεδιασμός και Στρατηγικές Μάθησης από την Κοινωνική Παιδαγωγική και τις Κοινωνικές Νευροεπιστήμες».